måndag 13 december 2010

Hallonpepparkaksrulle

En himla god "rulltårta" att bjuda på så här lagom till adventsfikat eller som efterrätt.

Botten:

3 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk mald kryddnejlika

Hallongrädde:
2 dl vispad grädde
1 dl hallon

Lägg bakplåtspapper i en ugnslångpanna (30x40 cm).
Vispa ägg och socker poröst. Blanda ner torra ingredienser. Bred ut smeten jämt. Grädda i ca 5 min i 250 grader.
Låt svalna några minuter, strö över socker, lägg på bakplåtspapper över kakan, vänd, dra av papper från undersidan.

Vispa grädden, blanda i hallon. Vispa igen tills grädden blivit rosa. Bred över kakan, rulla ihop, lägg in i frysen.
Ta ut ca 15 min före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar